Cellux Csoport az Öko Expon

Kupakevő bálna és környezettudatosság

A Cellux Csoport 2006-ban egy baráti társaságból nőtte ki magát a környezettudatos gondolkodás mára már ismert és elismert képviselőjévé.

Változatos tevékenységeik a fenntartható fejlődés egy-egy felelős útjáról szólnak, konkrét, a hétköznapi életben hasznosítható praktikák, ötletetek bemutatásával.

Tagjaik különböző szakmákat képviselnek, van köztük szociológus, pszichológus, iparművész és fotós – mindannyian ugyanazt a gondolkodásmódot, szellemiséget képviselik, ezért kezdtek együtt dolgozni.

Művészeti projektjeik gyerekekhez és felnőttekhez egyaránt szólnak, tevékenységük eszköz, mely alkalmat teremt arra, hogy beszélgessünk, együtt gondolkodjunk arról, ami nekünk fontos: a környezetünkről, a társadalomról, a felelősségvállalásról.

Teszik mindezt azért, mert hisznek benne, hogy ami kidobásra ítéltetett, átmenthető, amit elhasználtunk, újraéleszthető – és eközben értéket teremtenek.

Az Öko Expon megjelenő Zöld Bálna Programra az egynapos Műhely a szemétdombon foglalkozás mellett, egy PET palack kupakokkal etethető bálna elkészítésével készülnek, mely a Program egésze alatt várja az oda látogató kicsiket és nagyobbakat.

A Műhely a szemétdombon mellett a következő állandó foglalkozásokat kínálják:

 • cellux öko-design műhely gyerekeknek
 • cellux gyerekkonyha
 • rögtönző varroda

A Csoport workshopok tartását, valamint a környezettudatosság kommunikációját célzó kampányok, kiállítások, rendezvények, előadások, installációk összetett, egyedi tervezését és kivitelezését is vállalja civil szervezetek, intézmények, iskolák és cégek vagy akár magánszemélyek megbízásából, gyerekek és felnőttek számára is.

Foglalkozásaik során háztartási hulladékból készítenek ékszereket, játékokat, használati tárgyakat. Segíts nekik, gyűjtsd te is és hozd el nekik a gárdonyi strandra a következő hulladékokat, feleslegessé vált holmikat, hogy közösen alkothassatok újra!

 • színes PET palack kupakok, hogy jóllakjon a bálna
 • üres és tiszta samponos, mosószeres flakonok
 • madzagok, gombok, gyöngyök, gombolyagok
 • kiürült krémes tégelyek

A Cellux Csoport is vár benneteket 2011. június 11-én 10 és 18 óra között!

Látogassatok el a Cellux Csoport honlapjára, figyeljétek, merre jár Tükörben a Világ kiállításuk és keressétek őket a Facebook-on is!

Kapcsolódó cikkek

 • Készíts Te is Pillekövet a Zöld bálna program keretébenKészíts Te is Pillekövet a Zöld bálna program keretében A tegnapi nappal kezdetét vette a IV. Országos Öko Expo és Biofesztivál, mely még vasárnapig várja szeretettel a látogatóit. Az expo programjai között számos interaktív lehetőséget is […]
 • A klímaváltozásrólA klímaváltozásról Bevezetés A klímaváltozás korunk egyik legfontosabb és sajnos ezidáig megoldatlan problémája. Saját bőrünkön is érezhetjük, hisz az időjárás nem olyan amit megszoktunk. Megnövekedett a […]
 • Tisztul a Tisza – Munkában a PET KalózokTisztul a Tisza – Munkában a PET Kalózok Idén harmadik alkalommal veszik fel a harcot a PET Kalózok a Tiszát sújtó pillepalack- és hulladékáradattal. A tavalyi 8 PET hajóhoz képest idén várhatóan már hússzal vágnak neki a 6 napos […]
 • Vigyázz, kész, rajt - kipufogógáz nélkül! A Zöldautó.info munkatársai az öko expo bejáratánál várják az érdeklődőket! Kiállították a legígéretesebb magyar fejlesztésű elektromos […]

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info