A jövő autói, a jelen megoldásai a Zöldautó.info hírportáltól a IV. Öko Expon

„Jövő héten újabb üzemanyag áremelés várható…”

„A szállópor koncentráció ismét túllépte az egészségügyi határértéket…”

„A bevezető utakon nagy a zsúfoltság, megnövekedett menetidőre számítsanak az autósok…”

Ilyen és ehhez hasonló hírekkel ma már nap mint nap találkozunk. Azon túl, hogy e mondatok nem tartoznak a jó hírek közé, nagyon fontos üzenetük is van: a ma használt fosszilis üzemanyaggal hajtott, hagyományos autók kora leáldozóban van. Nem használhatók tovább anélkül, hogy komoly kompromisszumra ne kényszerülnénk a környezettel, egészségünkkel, vagy a pénztárcánkkal. Ez pedig csak egyet jelenthet: új alternatíva után kell nézni.

Szerencsére nem kell messzire mennünk sem időben, sem térben ahhoz, hogy személyesen találkozzunk a legújabb fejlesztésekkel, találmányokkal, melyek akár már holnap leválthatnák a hagyományos autókat az utakon.

A Zöldautó.info internetes hírportál több mint egy éve dolgozik azon, hogy felkutassa az ígéretes – elsősorban magyar fejlesztésű – környezetbarát autókat és hírt adjon róluk. 2011 júniusában végre a nagyközönség számára élőben is elhozza a legígéretesebb magyar fejlesztéseket, melyeket akár ki is lehet próbálni a IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztiválon.

A TZ-ELMA jóvoltából nem csak az elektromos autó vezetésére lesz lehetőség, de az elektromos töltőoszlop egyszerű működésével is megismerkedhetnek az érdeklődők, ami talán már időszerű is, hiszen nyugaton már komoly elektromos töltőhálózatok épülnek. A PannonRider hibrid autója érdekes alternatívát kínál a városi közlekedésre, ráadásul az is kiderül majd, hogyan használja fel a nap energiáját. Az alternatív hajtású autók minden évben a Széchényi Futamon és a Pneumobil versenyen mérettetik meg magukat, ahonnan a Zöldautó.info stábja az idei versenyek legérdekesebb indulóit hozza el a fesztiválra.

Azok számára, akik a zöld autók tömeges elterjedéséig is szeretnék csökkenteni üzemanyag-fogyasztásukat és az autóhasználattal járó levegőszennyezésüket, a szervezők egy gyakorlatias előadást kínálnak elismert vezetéstechnikai instruktortól, az egyszerűen, segédeszközök nélkül megvalósítható fogyasztáscsökkentési megoldásokról.

A Zöldautó.info standja a jövő járműveivel és a jelen takarékos megoldásaival vár mindenkit a IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztiválon, aki szeretné környezetét hosszú távon megőrizni, úgy, hogy nem mond le az utazás kényelméről.

Kapcsolódó cikkek

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info