Csörömpölők
 
A Csörömpölők Együttes 2006 decemberében alakult azzal a céllal, hogy élményt adjon, szórakoztasson, valamint a maradandónak érzett értékeket ( a zene szeretete, a tánc közösségformáló ereje, a mese varázsa) megtartsa és továbbadja. Műsoraikkal szeretnének minél több helyen, minél több gyerekkel (és szülővel) megszerettetni a zenét, a táncot, a mesét.

Évek óta számos óvodában, iskolában, gyermekeknek szóló rendezvényen megfordultunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk és nem egy esetben barátokra is szert tettünk. Célközönségünk elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztály, de szívesen muzsikálunk felnőtteknek is.

Fellépéseiken legfőképp saját szerzeményeket játszák, de repertoárukat folyamatosan bővítjik és színesítik ismert költők verseinek megzenésítésével, mesékkel, játékos dramaturgiai elemekkel és nem utolsó sorban népzenével.

Büszkeség számukra, hogy a Kecskeméten megszervezett Országos Házimuzsikáló Napokon elnyerték a Fesztivál- és a Közönség Díjat is.

Műsoraik évszakokra és az évszakokhoz kapcsolódó különböző szokásokra, valamit ünnepekre tagolódik, de sokszor az éppen aktuális, a mában játszódó eseményekre is alapoznak és ezt játékos formában, egyfajta interaktív jelleggel, viccesen tálalják a közönségnek.

A VII. Országos  Öko, Bio Expo és Családi Fesztiválon vasárnap 11 órától lesznek láthatóak.

Tagok: Herédi Katalin – ének, cselló, Sándor Erika – ének, hegedű, Nádudvari Róbert – ének, gitár, mesemondó, Lőrincz András – ének, ezeregy furulya, klarinét,Szemlér Ákos – dob, zajkeltő eszközök (agogo, darbuka, chime, tapan, cajon),Szabó Mátyás (korábbi tag-vendég zenész- gitár, mandolin, furulya, ének)

YouTube előnézeti kép

Kapcsolódó cikkek

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info