Tisztelettel meghívjuk Gárdonyba a Sport Beach-re – az ország első öko szemléletű strandján- megrendezésre kerülő VII. Országos Öko,  Bio Expo és Családi Fesztiválra május 30 – június 1. között!

Kolompos együttes koncertje

Kolompos együttes koncertje

Az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválunkat a család és az egészség – jegyében szervezzük.

A környezet- és egészségtudatosság napjainkban gyakran hangzatosan használt kifejezések, de vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mit is takarnak ezek a fogalmak?

“Hozzáadott vitaminokkal…”, “tartósítószer nélkül…”, “cukor nélküli light változat…”; ugye mindannyian kapjuk ezeket a tudatmódosító információkat, melyek szisztematikusan alakítják a vásárlási szokásainkat és mindennapjainkat, no meg – nem utolsó sorban – az egészségünket.
A polcokon lévő árukínálatról nem is beszélve.

Pedig van alternatíva és lehetőség, örömünkre szolgál, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezet- és egészségtudatos életmód!

Tekerj áramot!

Tekerj áramot!

 

Készíts papírhulladékból brikettet!

Készíts papírhulladékból brikettet!

 Ezen szemléletmód népszerűsítésének egyik hatékony formája, a jól szervezett, színvonalas, széles körben meghirdetett kiállítások, vásárok, rendezvények.

Az idei rendezvényünk a helyi értékeket kereső, „természetes, egészséges” programok iránt nyitott családok számára nyújt üde gasztronómiai, kulturális és környezettudatos program kínálatot, tudományos-ismeretterjesztő egészség-védelmi előadásokkal, ember és környezetbarát megoldásokkal, a természetközeliség fontosságának bemutatásával.

Programjaink között szintén fontos szerepet kapnak a hagyományőrző gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, de a lassan már elfelejtett népi játékból és hajdani népszokásokból illetve egy-egy jellegzetes ételfajtából is kóstolót kaphatnak vendégeink.

Kapcsolódó cikkek

  • A  csemeték is jól szórakozhatnak …A csemeték is jól szórakozhatnak … A legkisebbek KUKORICA JÁTSZÓBAN, NÉPI BABAKONYHÁBAN vagy VESSZŐ BABAHÁZBAN múlathatják az időt a VII. Országos Öko, Bio Expo és Családi Fesztiválon, május 31-én és június 01-én a Sport […]
  • Használati meleg víz napenergiával és Omár Bt. segítséggelHasználati meleg víz napenergiával és Omár Bt. segítséggel A használati meleg víz hőigényének kielégítésére számottevő energiát fordítunk, melynek értéke - az épületek fűtési hőigényével szemben - csak kevéssé mérsékelhető. Alternatívát a megújuló […]
  • Hova kerülnek az e-hulladékok?Hova kerülnek az e-hulladékok? Kiábrándító látvány, amikor a családi kirándulás során – akár a közelgő Föld Napján - rozsdás mosógép-dobbal, kibelezett hűtőgéppel vagy összetört monitorokkal találkozunk az erdőben. […]
  • Omár Bt. a megújuló energiaforrások tanácsadója az Öko ExpónOmár Bt. a megújuló energiaforrások tanácsadója az Öko Expón A VII. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál egyik legnépszerűbb standja a megújuló erőforrásokat bemutató Omár Bt-jé volt. Korosztálytól függetlenül álltak meg a kiállítási terület előtt a […]

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info