Indiai jógi a BIOTÁR Fesztiválon

Jóga alatt manapság elsősorban fitness, wellness mozgásformát értünk. Szinte szinonímája lett a gimnasztikának, aerobiknak, gomba mód szaporodnak az ún. “jóga-stúdiók”. És közben a jóga elvesztette eredeti célját és jelentését.  A BIOTÁR Fesztiválra érkező indiai jógi segít megérezni a különbséget.

A JÓGA életstílus.

A jóga évezredekkel ezelőttről származik, és megfelelő, hasznos és előnyös mindazoknak, akik helyesen használják. A jóga számtalan ponton járul hozzá hosszú távon az egészség megőrzéséhez, visszaszerzéséhez. Hatása önmagában is fantasztikus, más alternatív gyógyító eljárásokkal kombinálva pedig szinte utolérhetetlen.

Indiában az orvosok egyik első gyógyító eszköze, amit cukorbetegség, elhízás, magas vérnyomás kezelésére betegeiknek felírnak. Célzottan összeállítva és alkalmazva rettentően sikeres “gyógyszer”.

Gyógyító jóga többek között az alábbi betegségek kezelésében használható:

  • cukorbetegség
  • elhízás
  • magas vérnyomás
  • asztma, allergia
  • pajzsmirigy problémák
  • nőgyógyászati problémák
  • ízületi gyulladások, porckopás
  • hátfájás, derékfájdalom és nyaki fájdalmak
  • stroke maradványtüneteinek kezelése

A gyógyító jóga további sikerterülete a stressz-kezelés, mely napjainkban egyre fontosabb szereppel bír. Pszicho szomatikus és mentális hatása kiemelkedő eszközzé teszi a stressz csökkentésére, a túlzott stressz egészségkárosító hatásainak kivédésére. A jóga életstílus csökkenti a stresszt és növeli a szervezet stressz tűrő képességét.

Autentikus jóga

A gyógyító jóga egyedi, a páciens egyedi igényeinek, állapotának, betegségeknek, gyógyulási céljainak megfelelő. Ezért az Indiai Gyógyközpontban mi a jóga eredeti, autentikus módját kínáljuk Önnek. Nálunk nincs csoportos jóga.

Az autentikus jóga esetében a gyógyító csak Önnel foglalkozik. 

Az Indiai Gyógyközpontban általunk kínált jóga éppen ezért nem összehasonlítható sem hatásában, sem árában az Ön által máshol megismert “wellness” jógával.

Az autentikus jóga alapja és egyik legfőbb eszköze az ayurveda több ezer éves gyógyító rendszerének.

Jalandhra bandha

Üljön egyenesen, egyenes és ellazított háttal. Lélegezzen mélyen be és ki 10x, közben a szemét tartsa csukva. Ezután a jobb orrlyukát fogja be a jobb kezével, és lélegezzen be mélyen a bal orrlyukán. A lélegzetet tartsa bent, a fejét hajtsa előre, az állával próbálja megérinteni a mellkasát. A levegőt 10 másodpercig tartsa bent, majd a fejét hajtsa fel, a levegőt lassan engedje ki. Fontos, hogy a háta végig egyenes és laza maradjon.A gyakorlatot naponta 8x ismételje meg.

Akinek felkeltettük az érdeklődését, jöjjön és próbálja ki a BIOTÁR Fesztiválon június 27. szombaton!

forrás: http://www.ayurvedagyogykozpont.hu/joga-gyogyito

Kapcsolódó cikkek

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info