A babamasszázsról

A babamasszázsról

A babamasszázs nem a modern világ találmánya, a keleti kultúrákban évezredes hagyományra tekint vissza, a masszázs tudása szülőről gyermekre szállt.

Módszere magába foglalja a keleti masszázskultúra ősi hagyományait, és a nyugati tapasztalatokat.

A masszázs gyengéd, de határozott mozdulatokból, érintések, simítások sorozatából áll, melyek összetett folyamatokat indítanak el a bőr alatt.

Minden tanulmány, kísérlet, kutatás, megfigyelés azt bizonyítja, hogy a babamasszázsnak csak jótékony hatásai vannak, kiegészíti más terápiák, orvosi kezelések eredményeit, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Miért jó a rendszeres babamasszázs?

A babák esetében

Szavak nélkül érzelmeket, szeretetet közvetít.

Nem csak a testre, hanem a lélekre, és a szellemre is hat, segít megőrizni testi-lelki-szellemi egészséget, lelki táplálék is.

Összehangolja az agyféltekéket, harmonizálja a testet és az energiákat, jótékony hatással van a csakrákra a test energiaközpontjaira.

Elősegíti a baba fejlődését, súlygyarapodását. A koraszülött, sérült vagy fokozott igényű kisbaba esetén is segítséget nyújt. A kis súllyal született babák is egyenletesebben, kiegyensúlyozottabban, gyorsabban gyarapszanak, jobban fejlődnek, gyorsan behozzák a lemaradásukat.

Élénkíti:

 • az izomrendszer érését,
 • a mozgásszervek fejlődését, a mozgékonyságot, és a mozgáskoordináció kialakulását,
  • az idegrendszer érését, fejlődését, stabil idegrendszer kialakulását,
  • a vérkeringést,
  • a nyirokkeringést,
  • a légző rendszer fejlődését,
  • az immunrendszer működését, növeli az ellenálló képességet,
  • az anyagcseréjét,
  • az érzékszervek, érzékelés fejlődését,
  • a reakciókészséget.

Jótékonyan hat a belső szervek működésére.

Ellazít, oldja a stresszt, a feszültséget, a nyűgösséget, a hisztit, kevesebb a masszírozott babákban a csecsemőkorral, a fejlődéssel együtt járó feszültség, szorongás.

Stresszhormonok csökkennek a vérben, így kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, boldogabbak a babák, és kevesebbet sírnak.

Erősíti, ápolja a bőrt, és a szöveteket, enyhíti az allergiás bőrproblémákat, ekcémát, neurodermatitiszt.

Az allergiás betegségek kialakulásának kockázatát csökkenti, allergia esetén enyhíti a tüneteket.

Éber állapotban aktívabb a figyelmük, érdeklődőbbek, kíváncsibbak a masszírozott babák.

Nyugodtabb alvást biztosít a babának, könnyebben alszanak el, és alvásuk minősége is javul.

Csökkenti a bölcsőhalál kockázatát.

Megkönnyebbít, ellazít, csökkenti a fájdalmat, a negatív élményeket, enyhíti a panaszokat pocakfájás, székrekedés, felfúvódás, puffadás, fogzás, növekedés esetén. Elősegíti a bélrendszer működését, a salakanyagok, gázok távozását.

Segít feldolgozni a babának születése, és a kórházban töltött időszak negatív emlékeit.

Barátságosabbak, elfogadóbbak másokkal. Empatikusabbak, toleránsabbak lesznek, jobb kommunikációs, és kapcsolatteremtő készséggel fognak rendelkezni a későbbiek során is.

A szülők esetében

Segít az apákat, a nagyobb testvéreket bevonni a csecsemő életébe, ellátásába, bensőséges légkört teremt a családban.

A szülők (örökbefogadás esetén is) a masszázs során még közelebb kerülnek gyermekük szívéhez, mellyel elmélyül a köztük lévő kötődés, kapcsolatuk szorosabbá válik, nő a szülők magabiztossága, felerősödnek az anyai érzések.

Örömforrás, csodálatos élmény a szülőknek és a babáknak egyaránt, masszírozás közben önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt.

A baba masszírozása segít a szülőknek abban is, hogy könnyebben megértsék a baba jelzéseit, testbeszédét.A baba masszírozása közben mind a babában, mind az anyában olyan hormonok szabadulnak fel, amik hozzájárulnak a baba és mama közérzetének javításához.

A masszázs során a szülők vérében is kimutathatóan csökken a stresszhormon szintje, oldódik a feszültségük, megnyugszanak, ellazulnak.

A felszabaduló endorfin nevű hormon fájdalmat csillapít, és kellemes érzetet, boldogságot idéz elő, csökkenti a szülés utáni depressziót.

A szoptatós anya szervezetében a masszázs közben az oxytocin nevű hormon is felszabadul, ami segíti a méh regenerációját, illetve a tej kilövellését és kiürülését az emlőkből, ezáltal segíti a szoptatást, csökkenti a mell bekeményedését, csomósodását, az anya könnyebben és tovább képes anyatejjel táplálni babáját.

Erdős Viktória babamasszázs oktató, masszőr, Reiki mester, táplálkozási és életmód tanácsadó

 

 

Kapcsolódó cikkek

Kérdezz, mondd el véleményedet!Készítette: velenceito.info