Én közel negyven éves voltam, amikor egy éve az az érzés hasított belém, hogy valami nagyon nincs rendben a családom egészségével. A férjem az immunrendszerével küzdött, a gyerekek pedig változékonyan voltak betegesek és egészségesek, de volt olyan időszak, amikor bizony többet voltak otthon, mint az iskolában vagy az óvodában, éppen ezért úgy döntöttem, hogy valamit tennem kell azért, hogy ez a helyzet változhasson és olvasgatni kezdtem az egészségmegőrzés és egészségjavítás témakörében, és elkezdtem változtatni a családi szokásokon, a főzési szokásaimon, az alapanyagokon és persze a rossz szokásokon is, amit a legnehezebb volt egyre lejjebb és lejjebb szorítani.
Az egyik legnagyobb fegyverem az édesség letételének elérésében pedig a gyümölcslevek világa volt, hiszen amikor a gyerekek csokira vagy édes ízre voltak éhesek, akkor egy pohár gyümölcslé után ehettek ha még mindig kívánták, és az esetek nagy részében nem is kértek se csokit se cukrot, mert elég volt nekik az a természetes cukor tartalom ami ezekben a levekben benne volt.
Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy nagyon nem mindegy, hogy az ember milyen gyümölcslevet választ és tesz a családi asztalra, hiszen nagyon sok gyártó ezekhez is hozzáadott cukrot és egyéb tartósító szereket is kever, ami alapjaiban elrontja a minőséget, és nem hogy egészséges nem lesz tovább a gyümölcs leve, hanem bizony már-már káros hatást gyakorol a szervezetre, mivel nagy mértékben terheli azt. Én csak a simigyümölcslé termékeit használom és veszem, mert tudom, hogy ezek nem csak finomak, hanem bizony iszonyatosan egészségesek is, éppen ezért nem biztos lehetek abban, hogy ezek a gyerekeink egészségére vállnak és erősítik az immunrendszerüket, mindemellett ránk, felnőttekre is nagyon jó hatással vannak, hiszen amióta letettük az egyéb üdítőket a férjem is és én is fogytunk, ráadásul nem is keveset.