Előre kell gondolkodni

Az ember egy idő után már jól ismeri magát, az életét, a sorsát vagy Murphi törvényét, nevezzük bárhogy is, előre fel tud készülni olyan dolgokra, amelyekre régen biztosan nem gondolt volna. Senkinek sem ismeretlen a dolog, hogy a vajas kenyér mindig a vajas felére esik, mindig akkor botlunk meg mikor a legtöbb szempár minket figyel, egy szóval mindig akkor történik valami rossz, amikor az ember nagyon nem várná, nem számítana rá, de arra biztosan nem, hogy kész megoldási terve vagy ötlete legyen hirtelen. Én bizony számtalanszor szembesültem már ilyen helyzetekkel és szépen sorjában megtanultam, vagy inkább megpróbáltam olyan praktikákat kitalálni, amelyekkel lehetőség szerint a legjobban fel tudok készülni a lehetetlenre. Számos helyzetben ez teljesen lehetetlen, de néha, az esetek egy százalékában talán sikerül.

Így történt egyszer, hogy egy verseny előtt – mert hogy az új hobbim az akadályfutó versenyek túlélése – úgy döntöttem, hogy megpróbálok minden olyan dologra felkészülni, ami egy hosszú, közel húsz kilométeres pályán olyan leküzdhetetlen problémát okoz, hogy fel kelljen adnom a versenyt. Mik lehetnek ezek. Az ember ilyenkor gőzerővel gondolkodik. Természetesen egy ilyen versenyre az ember már visz magával plusz energiát, magnéziumot, vizet és sótablettát. Körülbelül a rosszulléteket ezekkel tudja kivédeni és a folyamatos felkészüléssel, mással nem. Ami sokkal fontosabb, az eszközök. És én úgy döntöttem, ezen a versenyen lesz nálam minden, ami gátolhatná, hogy jól versenyezzek és beérjek a célba. Volt nálam plusz cipőfűző, fásli, még gézlap is, és ami mindenkit meglepett, egy plusz apple watch szíj. Igen, mert már elég régen vásároltam az órám szíját, és ha elszakad, nemcsak hogy elhagyom, de bizonyára sokkal rosszabb paraméterekkel tudnám befejezni a versenyt.

A verseny eredményem jó lett, célba értem. Az összes magammal cipelt energia termék elfogyott és a fásli is felhasználásra került sajnos, de ami a legmegdöbbentőbb, hogy az órám szíja elszakadt, tehát jól jött a magammal vitt plusz apple szíj, mindenki döbbenetére.

Leave a Comment