A kollégám ajándéka

Az ember nem igazán tanul még néha a saját kárán sem, én legalábbis tökéletes példája vagyok ennek nagyon sokszor. Legutóbb például az egyik kollégámat sikerült tejesen kiakasztanom azzal, hogy hiába mondta szinte minden nap el többször, hogy szerezzek be védelmet a gépemre, mondjuk egy macbook pro tok keretében, én egyáltalán nem értettem ennek a fontosságát. Elmondta pedig többször, hogy ezek a gépek nem igazán bírják azt, hogy ha valaki leejti őket, vagy ha oda ütöm őket valahova netán ráesik valami, de engem ez nem igazán hozott lázba. Egészen egyszerűen inkább csak elment a fülem mellett és nem is nagyon vettem figyelembe mit mond.

Aztán az egyik nap viszont sikerült pont előtte leejtenem a gépet. Félve emeltem fel a földről, mondanom sem kell, hogy már láttam magam előtt, ahogy elmondja, hogy ő megmondta, és nem hallgatok rá sosem. Hála a jó égnek, nem lett semmi baja sem, de bizony ez csak a szerencsén múlt. Nem gondoltam volna ez velem elő fog fordulni, de még ennek ellenére sem vettem a fáradtságot hogy beszerezzek egy tokot.

Persze a kollégám már nem bírta tovább, rendelt nekem egy gyönyörű pro tokot a macbooktok.hu oldalról, és a következő reggel már ott várt az asztalomon, azzal a cetlivel, hogy ha továbbra sem használom leveri a vesémet, mert ezek a gépek tényleg nem szeretik ezeket az extrém helyzeteket és egyszer csak azt fogom észrevenni, hogy vagy összetörik teljesen, vagy egyáltalán nem fog működni, be se fogom tudni kapcsolni és azt bizony nem kellene megvárni, mert nagyon mérges leszek magamra. Igaza van teljesen és azóta csak a tokkal viszem bárhova a gépemet.

Leave a Comment